17.11.2009

Piparkakkutalo:




Joulupiparit:

1 1/2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja

Mittaa siirappi, sokeri, rasva sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita ja paista 175 asteessa kypsiksi (paksuudesta riippuen 6 - 9 min). Ikivanhassa keittokirjassa luki että tuosta määrästä tulisi n. 100 piparia minä tein puolikkaan annoksen ja sain hyvin nuo piparkakku mökki tarpeet ja vielä ylimääräisiä maistiaisiakin. Piparin määrä riippuu tieten niin taikinan paksuudesta.

Ei kommentteja: