22.6.2010

MARJAPIIRAKKA
(12 annosta)

2 munaa
1 1/2-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Juoksevaa Sunnuntaita tai 150 g sulatettua Sunnuntai-margariinia
1 dl maitoa tai hedelmätäysmehua

Pinnalle:
3 dl mustikoita, puolukoita tai herukoita




1. Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle.
3. Levitä päälle marjat.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 25-35 minuuttia. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua.

Itse tein taikinan kaksin kertaisena ja paiston vähän pienemmässä suorakulmaisessa vuoassa kuin pelti on. Piirakasta tuli todella maukas ja ihanan paksu ettei mikään lätty :). 

Ei kommentteja: