15.5.2011


Sitruuna- appelsiinijuustokakku


  • Pohja:
  • 200 g Dominokeksejä
  • 70 g voita sulatettuna 
  • Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunan puristettu mehu)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 valkuaista
  • Kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 2 ½ dl appelsiinimehua 
Hienonna keksit ja sekoita sula voi keksimuruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetken. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3–4 tunnin ajan. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta noin ½ dl appelsiinimehua ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten lopun mehun kanssa. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista, ettei kuuma kiille sotke jogurttista kakun pintaa. Jos näin käy, kiilteestä ei tule kauniin keltaista. Nosta hyytymään jääkaappiin. Kiilteen hyydyttyä koristele kakku.
Hih...minulle tässä sattui pieni kömmähdys. Tuo keltainen kiille vajosi pykälän alaspäin :( Tarkoitus oli että keltainen kiille jää päälle...nyt siihen tuli vaahtokerros päälle. Joka tosin oli silti hieno ja ei vaikuttanut kakun makuun mitenkään huonosti. Kakku oli tosi ihanan raikas :P

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti