19.12.2011

Lihakukko

Kuori:
4 dl vettä
2tl hiivaa
3dl vehnäjauhoja
7dl ruisjauhoja
1/2dl voisulaa
2 tl suolaa

sisälle:
porsaanlihaan, perunasuikaleita, suolaa reippaasti.

Kauli kuori taikina soikion muotoiseksi. Jätä keskeltä vähän paksummaksi. Lado vuorotellen perunasuikaleet ja lihat päällekkäin. Ja suolaa joka väliin. Käännä kuoren päät limittäin keon päälle ja käy huolellisesti läpi kylmällä vedellä paikaten liitokset. Päälle ruisjauhoja ja uuniin 250´c noin tunti. Sen jälkeen voitele rasvalla ja lisää kylkisiivut päälle  ( ei pakko) Kääri leivinpaperiin, kosteaan liinaan ja lopuksi folio ympärille. noin 120-150´c 2-3h

Ei kommentteja: