10.9.2010


 Vierailin taas KINUSKIKISSAN sivuilla löysin tämän ihanan ohjeen. Piirakka tehty muuten samalla ohjeella, mutta itselaitoin piparijuurituorejuuston tilalle Creme Bonjour pippuriseos tuorejuustoa. Todella ihana piirakka nama nam.


Lohi-parsakaalipiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja (voit korvata 1 dl ruisjauhoilla)
½ tl suolaa
125 g voita tai margariinia
¾ dl vettä
Täyte:
1 sipuli
150 g parsakaalia (pakaste)
150 g kylmäsavulohisiivuja
1 ½ prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
00aa6
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi sekaisin rasvan kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Hienonna sipuli ja levitä pohjan päälle. Sulata parsakaalit ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Paloittele lohi. Levitä parsakaali ja lohi vuokaan.
Sekoita tuorejuuston joukkoon vähän kerrassaan kermaa, jotta saat tasaisen liemen. Lisää maito, munat ja vehnäjauhot. Kaada täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

1 kommentti:

Ninni kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta.