14.2.2011


Lihapata

1 rasia Karjalanpaisti lihoja
2rkl vehnäjauhoja
n.5dl paistohuude nestettä tai vettä
2 porkkanaa
2-4 iso perunaa
1 lihaliemikuutio
5-10 pippuria
1tl suolaa
1prk smetanaa
4rkl ketsuppia tai 1prk tomaattipyreetä

- Ruskista lihat parissa erässä pannulla. Ripottele pannulle vehnäjauhot ja sekoita kunnes jauhot vähän ottavat väriä. Lisää pannulle vettä ja sekoita tasaiseksi kiehauttaen ja kaada kattilaan tai uunivuokaan.
Huuhdo pannu  paiston välissä ja kaada liemi kattilaan.
- Kuullota sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Lisää perunalohkot ja porkkanaviipaaleet
- Lisää lihaliemikuutio, suola, tomaattipyree tai ketsuppi ja pippurit
-Laita uuniin 200´c n.1h  
-Lisää smetapurkki sekoita ja laita vielä uuniin 150´c n1h



Ei kommentteja: