22.1.2010

Kalakukko:Oli taas vierähtänyt tovi kun viimeksi tein kukkoa. Jokaisella varmasti oma tyyli miten tekee kukon. Pohja taikina sama kuin karjalanpiirakoissa.
2dl vettä
1tl suolaa
1dl vehnäjauhoja
3-4dl ruisjauhoja
3rkl voita.

Taikina kaulitaan soikeaksi pyöryläksi. Päistä ohuemmaksi ja keskeltä jätetään vähän paksummaksi. Ladotaan vuoron perään muikkuja ja perunasiivuja. Joka väliin ripotellaan suolaa. Päät nostetaan peruna ja muikku keon päälle ja sivut myös. Vedellä painellaan saumat kiinni. Itse jätän vähän taikinaa paikkausta varten. Jos taikina repeää joistakin kohti niin taikinalla voi paikata repeämät. Jauhota pinta ja laita uuniin 250´c
n.1h Sen jälkeen ota kukko uunista voitele pinta rasvalla tai laita siankylkisiivuja pari kappaletta kukon pinnalle.Myös pekoni siivut käy. Laita kukko voipaperiin ja vielä folio ympärille tiukasti. Alenna uunin lämpötila 150-180´c n.2-3h

Kalakukossa taitaa yleensä olla t uon perunan tilalla lihaa tai silava. Mutta laitoin nyt pelkän perunan. Hyvää tuli näinkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kuullut Hakkoopiirakasta? Se on sama ohje kuin tämä mutta sisälle tulee perunaa ja sianlihasiivuja. Todella hyvää. Ohjeen sain Ylämaalta, sieltä Lappeenrannan kupeesta. On vanha Säkkijärveläinen perinneruoka.

Minttu kirjoitti...

Hmm en ole kyllä kuullu, mutta kaikkea uutta näköjään oppii joka päivä. Pitääpä kokeillä myös tuolla sinun ohjeella...varmasti hyvää. Isäni tekee lihakukon perunasta ja lihasta. Hauduttaa oikein hyvin uunissa. Sekin on todella hyvää.