12.2.2011



 





 





















Mehevä ananasraitakakku

150g margariinia tai voita
1 1/2dl sokeria
2 munaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
 1tl vaniljasokeria
1/2tl hienonnettua kardemummaa
1dl ananasmehua

Täyte:

1prk (250g ) rahkaa ( tai 200g sitruunaista tai appelsiinituorejuustoa)
2rkl sitruunamehua
1/2- 3/4dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
n.2dl ananaspaloja (3-4 anansrengasta) 

tai voi käyttää myös persikkaa tai mangokuutioita
Pinnalle: 1/2dl rouhittua suklaata ja mantelilastuja

- Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää yksitellen munat. Siivilöi kuivat aineet sekaan ja lisää ananasmehu
sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat tasaiseksi.
- Levitä n 2/3 osa taikinasta voidellun ja korppujauhotetun tasapohjaisen irtoreunaisen vuoan (halk. 22-24cm)
pohjalle ja vähän reunalle, että keskelle muodostuu pieni syvennys täytteelle.
- Sekoita rahka,sitruunamehu,sokeri,perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon ananaspalat
- Kaada seos taikinasyvennykseen ja levitä tasaiseksi.
- Lusikoi loppu taikina lusikalla täytteen pinnalle ja tasoita varovasti haarukalla. Saa jäädä epätasaiseksi.
- Ripottele pinnalle suklaarouhe ja mantelilastut
- Paista 175´c n.50-60min
- Anna kakun jäähtyä haaleaksi vuoassa ja irrota vasta sitten reunarengas ympäriltä. Tarjoa kakku vasta täysin kylmänä silloin täyte on myös hyytynyt.


2 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä, taidanpa itsekkin kokeilla joku päivä.

Minttu kirjoitti...

Tämä oli tosi hyvää...ja aivan niinkuin ohjeessa oli että parasta kylmänä. Kannattaa kokeilla eikä ollenkaan monimutkainen tehdä. :)